Echte maatjes

In 2014 deed ik voor het eerst mee aan een 8 uur overwerken voor het goede doel. Het is een initiatief waarbij creatievelingen hun krachten bundelen en een goed doel helpen met een vraagstuk. Het vraagstuk waar ik met een team die avond aan ging werken is: Hoe krijgen we meer jonge mannen bereid om maatje te worden? Joyce de Haan van Jong Perspectief was opdrachtgever en was enthousiast over het plan wat we die avond/nacht presenteerden. We hielden contact en inmiddels heb ik voor Jong Perspectief veel opdrachten gedaan. De gehele huisstijl is verfrist en er zijn veel nieuwe promotiematerialen gekomen, van spandoeken tot banners en van boekjes tot posters.

Ik vind het heel leuk om te zien hoe Joyce nooit stilzit en alles ervoor doet om jongeren een betere toekomst te geven. Ik ben blij dat ik door deze fijne samenwerking hier ook een klein steentje aan bij kan dragen.

Ook ontwierp ik een boek dat werd uitgebracht ter ere van het 12,5 jarig jubileum van Jong Perspectief. Collega Diana werd in het zonnetje gezet en ontving het boek met daarin haar eigen columns begeleid met de prachtige tekeningen van collega Annette. Het resulteerde in een fris en vrolijk boek. Benieuwd naar de verhalen over de maatjes? Je leest ze hier.