Het goede doel waarmee ik probeer om de wereld (en Woerden) een stukje beter te maken

Mijn passieproject: de kinderboerderij

Ik zet mij in voor Dierenweide Kukele-boe, omdat ik het belangrijk vind dat mijn dochter (en andere kids) leren over dieren en de natuur.

Mijn roots liggen in Brabant en ik was vroeger een boerendochter. Mijn moeder was varkensboer en mijn opa had kippen, schapen en koeien. Naast de boerderij van mijn opa en oma was een kinderboerderij waar ik vaak te vinden was met mijn neefjes en nichtjes. Ik was als kind altijd druk met dieren, alleen van varkens was ik nooit zo’n fan (nog steeds niet!). 

Nu wij in Woerden wonen hebben wij alleen een kat, maar ik vind het belangrijk dat Liselot (en alle kids) meer leert over dieren en de natuur. Ik wil dat mijn dochter weet hoe de lammetjes worden geboren, waar melk vandaan komt en wat voor geluid een varken in het echt maakt (en niet via de filmpjes op YouTube). Met als doel dat de nieuwe generatie ook met respect met dieren om laat te gaan en er plezier aan te beleven, zodat ze het koesteren op latere leeftijd.

Door met mij samen te werken doneer je 10% van mijn tijd in het opfrissen van dierenweide Kukele-boe!

Op loopafstand van ons huis is gelukkig een kinderboerderij waar ze alle dieren hebben. Het is gelegen in een prachtig landgoed (Bredius) met een geweldige historie, maar toen ik er voor het eerst kwam viel me op hoe gedateerd het was. Mijn handen jeukten onmiddellijk en na een gesprek met de kinderboerderij kreeg ik een plek in het bestuur als secretaris. Op deze manier wil ik mijn kracht inzetten om iets terug te geven aan de wereld en van deze kinderboerderij weer een inspirerende omgeving maken voor ouders en kinderen. 

Er zijn uitdagingen op alle mogelijke vlakken, dus voorlopig is er genoeg te doen. Het positieve is wel dat het gebied ontzettend in ontwikkeling is en dat er mooie dingen staan te gebeuren in het park. Op die energie lift ik graag mee. 

"Focus on people and else will follow."
Deze website heb ik als eerste verbetering voor ze gemaakt. Hiervoor hadden ze geen website.